начало / Новини / "Пловдив 2019" се рекламира в 9 града, още чака първите си финансови спонсори

"Пловдив 2019" се рекламира в 9 града, още чака първите си финансови спонсори


2017-11-24 

Фондацията ще е първата организация в България, която ще се рекламира на смарт-билбордове

13 месеца преди годината на Пловдив като Европейска столица на културата, първото спонсорско споразумение вече е факт. Градът ще получи шанс да се рекламира в общо 9 български града - от София и Пловдив до Велико Търново и Шумен. Споразумението е с рекламната компания Кривицки, която предоставя десетки реклами билборда за цялата 2018 година, на които "Пловдив 2019" ще се рекламира.

Това е първият спонсор, който е оповестен от екипа на Европейска столица на културата. Тепърва предстоят да се случат финансови партньорства. От организацията обаче запазиха в тайна какви са вариантите за спонсори. 10-ина са фирмите, с които се водят преговори, а целта е да се намерят 4 генерални спонсора, коментира Радост Иванова от екипа на фондацията.

Общинската фондация ще получи и дарение от 18 конструкции "сити-лайт", които ще може да използва из града за реклама на различните проекти. Цялостното спонсорство се равнява на около 200 000 лв, разкри Радост Иванова.

Директорът на фондацията Кирил Вълчев добави, че в близките седмици ще се популяризира новата визуална идентичност на фондацията. Тя ще бъде изненада, но всеки ще може да я види на първия смарт-билборд, който Кривицки ще предостави на "Пловдив 2019". Той ще бъде поставен около 10 декември на улица "Железарска" в близост до офиса на фондацията на Джумаята.

Румен Кривицки коментира, че смарт-билбордовете са първите подобни, които се поставят в България. По този начин "Пловдив 2019" ще се отличава от всички други организации, тъй като никой друг не би се рекламирал по този начин засега. Повишаването на популярността на фондацията пък ще подпомогне и търсенето на нови спонсори, коментира още Кривицки.

                                                                                                                                                                                                                                                                                 из "Под Тепето"

Изработено от: WebArtGraphic.com CMS: FlexCont
Back To Top